Ο Γάλλος παραγωγός FRENCH 79, από τους πιο ταλαντούχους  καλλιτέχνες στο χώρο της electro pop σκηνής, έρχεται στην Αθήνα και  υπόσχεται να μας ταξιδέψει στο μουσικό του σύμπαν, στις 15 Μαΐου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 
 
Ο Γάλλος «μαέστρος» του synthwave ρυθμού, French 79 ή αλλιώς Simon Henner, έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς της σύγχρονης μουσικής σκηνής.  Έρχεται από τη Μασσαλία και έχει ήδη τους κριτικούς και το κοινό με το μέρος του, ενώ οι συνεργασίες του με τους Husbands, Nasser και Kid Francescoli τον έχουν ήδη καθιερώσει. Η άνοδός του στο μουσικό στερέωμα στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, όταν κυκλοφόρησε, το 2014, το σινγκλ «Between the Buttons» και έκτοτε απέκτησε διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.
 
Το μουσικό του ταλέντο του λάμπει πραγματικά στις ζωντανές του εμφανίσεις, εκλεπτυσμένες και γεμάτες πάθος, κατορθώνοντας πάντα να ενθουσιάζει το κοινό του, ενώ η αισθητική φαίνεται να διαδραματίζει κι αυτή κυρίαρχο ρόλο. Το επερχόμενο άλμπουμ του με τίτλο «Teenagers» είναι ένα άλμπουμ στο οποίο κυριαρχούν τα αναλογικά συνθεσάιζερ και αποκαλύπτει μια πολύ πιο προσωπική και φιλόδοξη πλευρά του Simon Henner. 
Links:
Website – www.french79music.com/
 
Venue:
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου
Πειραιάς 
185 35
Τηλ: 210 4143310
 
Σημεία προπώλησης:
Public, Καταστήματα Nova
Viva Spot Τεχνόπολης 

Ανταπόκριση

γράφει ο Γιάννης Ραουζαίος

Mε 40χρονια ιστορίας μπροστά τους ,η μπάντα που επηρέασε όσο λίγες άλλες ,την εξέλιξη της αμερικανικής σκηνής στις δεκαετίες του 80 αλλά ακόμη περισσότερο του 90, γιορτάζει φέτος και το live της στην Αθήνα το φετινό Καλοκαίρι θα είναι μονάχα μια αφορμή για να ξετυλίξει τον κολασμένο συστρεφόμενο σκληρό ήχο , που τόσο πολύ τους έχει χαρακτηρίσει. Το Rock and Roll αν πέτυχε να έχει ένα τόσο ισχυρό ξέσπασμα παγκόσμια ,στην εποχή της δεύτερης νιότης του στη δεκαετία του 90 με group σαν τους Nirvana, Mudhoney ή τους Τοοl, χρωστάει ένα μεγάλο μέρος των ηχητικών πειραματισμων του σε μπάντες όπως οι Μelvins.