The Sandman @Netflix

The Sandman

Είδαμε το the Sandman και δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο κύκλο!
 
Η αγαπημένη σειρά κόμικ του Neil Gaiman μεταφέρθηκε μετά από αναμονή πολλών δεκαετιών στην οθόνη, το αποτέλεσμα όμως αποζημειώνει τους υπομονετικούς fans. Ο πρώτος κύκλος της σειράς, που είναι διαθέσιμος στο Netflix, περιλαμβάνει τους δύο πρώτους τόμους (ή αλλιώς τα 16 πρώτα τεύχη) του The Sandman: Preludes & Nocturnes και The Doll’s House. Η σειρά κόμικ The Sandman κάνει το ντεμπούτο της το μακρυνό 1989 και περιγράφει έναν φανταστικό κόσμο όπου θεοί όπως ο Μορφέας επηρεάζουν την τύχη των ανθρώπων. Στο σύμπαν αυτό κυριαρχεί ο θεός του ονείρου που μαζί με τα αδέλφια του, τους Αέναους, διαφεντεύουν τον κόσμο. 
 
Ο πρώτος κύκλος της σειράς ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την πλοκή των βιβλίων. Έτσι, συναντούμε τον  Άρχοντας των Ονείρων σε μάλλον δύσκολη θέση, εφόσον κάποιοι ερασιτέχνες μάγοι κατάφεραν να τον αιχμαλωτήσουν για έναν ολόκληρο αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα όνειρα των ανθρώπων διαταράχθηκαν ανεπανόρθωτα και το Βασίλειο του Ονείρου βρέθηκε σε τεράστιο κίνδυνο. Όνειρα και εφιάλτες το έσκασαν και ο Άρχοντας των Ονείρων καλείται τώρα να βάλει τάξη στο βασίλειό του και να ανακτήσει τη χαμένη του δύναμη, αναζητώντας αρχικά τα χαμένα τεχνουργήματα που του χάριζαν τη δύναμή του: την άμμο του, τη μάσκα του και το ρουμπίνι του. 
The Sandman @Netflix

Πυκνή πλοκή και ανατροπές φέρνουν στην επιφάνεια την επισφαλή σχέση μεταξύ αθανάτων και ανθρώπων και εντείνουν τις διαμάχες μεταξύ των Αέναων. Πάνω από όλα όμως αυτό που αμφισβητείται και αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει τους αθανάτους από τους θνητούς. Είναι τόσο μεγάλο το χάσμα ανάμεσά τους; Σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα διαμορφώνουν την πραγματικότητα, ποιος πραγματικά έχει το πάνω χέρι;

Φρέσκο και αναζωογονητικό, το the Sandman μας ταξιδεύει στο Όνειρο και φέρνει τον ονειρικό κόσμο πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ. Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τoν επόμενο κύκλο ελπίζοντας πως τα όρια ανάμεσα στους κόσμους θα γίνουν ακόμη πιο δυσδιάκριτα. Προς το παρόν θα παρηγορηθούμε στην αναμονή με τις δύο μπόνους ιστορίες που κυκλοφόρησαν δύο εβδομάδες μετά το φινάλε του πρώτου κύκλου: Γάτες και Καλλιόπη

Το καινούριο Star Trek έχει καταφέρει να ενθουσιάσει τόσο τους παλιούς όσο και τους νεότερους fans της επικής σάγκας συνδυάζοντας στοιχεία από τις καλύτερες στιγμές της σειράς. Το Star Trek – Strange New Worlds ήρθε στις οθόνες μας τον Μάιο του 2022 και μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να μας κάνει να περιμένουμε πότε θα βγει το επόμενο επεισόδιο και να αναρρωτιώμαστε αν θα ανανεωθεί η σειρά.

Star Trek - Strange New Worlds

Βγαλμένο από τον χρονικό ορίζοντα του Discovery, το Strange New Worlds ακολουθεί τον Captain Pike και το Discovery σε γεγονότα που τοποθετούνται περίπου μία δεκαετία πριν από το Original Series. 

O Captain Pike πλαισιώνεται από τον Σποκ και την θρυλική Ουχούρα και καλείται να ηγηθεί του Enterprise παρά το γεγονός πως, όπως είδαμε στο Discovery, γνωρίζει τις δυσάρεστες εξελίξεις του του επιφυλάσσει το μέλλον. Η σειρά αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια που ακολουθούν το Enterprise στις πιο μακρυνές γωνιές του Γαλαξία, όπου το πλήρωμα θα συναντήσει νέους πολιτισμούς αλλά και παλιούς γνώριμους. 

Επεισόδια

Η πρώτη σαιζόν αποτελείται από 10 επεισόδια:

 1. “Strange New Worlds” (5 Μαϊου 2022)
 2. “Children of the Comet” (12 Μαϊου 2022)
 3. “Ghosts of Illyria” (19 Μαϊου 2022)
 4. “Memento Mori” (26 Μαϊου 2022)
 5. “Spock Amok” (2 Ιουνίου 2022)
 6. “Lift Us Where Suffering Cannot Reach” (9 Ιουνίου 2022)
 7. “The Serene Squall” (16 Ιουνίου 2022)
 8. “The Elysian Kingdom” (23 Ιουνίου 2022)
 9. “All Those Who Wander” (30 Ιουνίου 2022)
 10. “A Quality of Mercy” (7 Ιουλίου 2022)
Επόμενος κύκλος

Η δεύτερη σαιζόν της σειράς επιβεβαιώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2023. Όπως και η πρώτη σαιζόν, η δεύτερη θα αποτελείται και αυτή από αυτοτελή επεισόδια το καθένα από τα οποία θα επικεντρώνει σε έναν ήρωα. 

Τώρα που μένουμε μέσα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάποια καινούρια σειρά ή να δούμε τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς που βλέπαμε. Από τις πολλές επιλογές σειρών που υπάρχουν ξεχωρίσαμε δύο: το Τσερνόμπιλ και το Χαλιφάτο. Είναι και οι δύο σύντομες σειρές που καταπιάνονται με δύσκολα θέματα, στην πρώτη περίπτωση με το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ το 1986 και στη δεύτερη με την “οικειοθελή” μετακίνηση γυναικών από τις δυτικές χώρες στα εδάφη του Χαλιφάτου.

Τσερνόμπιλ

Το Τσερόμπιλ είναι μια μίνι-σειρά παραγωγής HBO και Sky-UK. Παρουσιάζει σε πέντε επεισόδια δραματοποιημένα τα γεγονότα που προηγήθηκαν του πυρηνικού ατυχήματος αλλά κυρίως τις προσπάθειες αντιμετώπισής του. Δίνει βάρος στις ατομικές ιστορίες των πρωταγωνιστών αλλά και στις προσπάθειες και τη θυσία ανώνυμων ανθρώπων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αδιανόητη απειλή πολύ συχνά χωρίς καν να το γνωρίζουν. Ακόμη κι αν ήταν μια σειρά επιστημονικής φαντασίας κι αν το Τσερνόμπιλ δεν ήταν αληθινό, η σειρά θα καθήλωνε με την ατμόσφαιρά της και τον λιτό ρυθμό της. Πρόκειται όμως δυστυχώς για μια πολύ πραγματική τραγωδία, γεγονός που μας έκανε να παρακολουθήσουμε τη σειρά με κομμένη την ανάσα. Ειδικά σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας, το Τσενόμπιλ μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα ακόμη πιο συνολικά, να αναλογιστούμε πόσο αλληλοσυνδεδεμένοι είμαστε αλλά και πόσο εύθραυστοι.

Χαλιφάτο

Το Χαλιφάτο διηγείται μια άλλη πολύ υπαρκτή ιστορία: αυτή των γυναικών, συνήθως μικρών κοριτσιών, που φεύγουν από χώρες της Δύσης με υποσχέσεις για μια ονειρεμένη ζωή και προσγειώνονται στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Συρίας. Η σειρά, που είναι διαθέσιμη στο Netflix, παρακολουθεί ταυτόχρονα μια παρέα νεαρών κοριτσιών από μουσουλμανικές οικογένειες στη Στοκχόλμη και μια νεαρή, την Περβίν, που έφυγε από τη Σουηδία για να πάει στη Ράκα. Ακολουθώντας αντίστροφες πορείες, οι νεαρές θα προσπαθήσουν να πάνε στο Χαλιφάτο ενώ η Περβίν προσπαθεί απεγνωσμένα να φύγει από αυτό. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις παράλληλες ιστορίες είναι ο ανώνυμος “Ταξιδιώτης”, ένας πράκτορας του Ισλαμικού Κράτους στη Σουηδία, αλλά και μια Σουηδή αστυνομικός που προσπαθεί να βοηθήσει τα κορίτσια.

The Passage 

Η νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας υπόσχεται δράση και μυστήριο αλλά και μια μίξη κλασικής βαμπιρικής σειράς με σειρά μυστηρίου. Η Εϊμι Μπελαφόντε έχει επιλεγεί από το πρόγραμμα Νόα ως το νέο ανθρώπινο πειραματόζωο για τα πειράματα με έναν νέο ιο. Όμως η μικρή Έϊμι δεν έχει σκοπό να παραδοθεί αμαχητί στα νύχια της υπηρεσίας που εργάζεται για το “κοινό καλό”. Με σύμμαχο τον πρώην πράκτορα του προγράμματος και νυν αφοσιωμένο προστάτη της, Μπραντ Γουόλγκαστ, θα προσπαθήσει να ξεφύγει από το μέλλον που της επιφυλάσσουν οι άλλοι και να σωθεί.

Μια νέα σειρά που ανακατεύει ευχάριστα την παλιά καλή ζόμπι απειλή με το αστυνομικό θρίλερ έρχεται να ταράξει τα βαλτωμένα νερά της τηλεθέασης προσφέροντας αφθονη δράση, αγωνία αλλά και δράμα. Η νεαρή πρωταγωνίστρια σίγουρα είναι από τα ατού της σειράς, όπως και το μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη του νέου και μυστηριώδους αυτού ιού που προφανώς, αν και δεν είναι γνωστό ακόμα, θα απειλήσει την ανθρωπότητα. Από τη μία μεριά έχουμε την ανθρώπινη διάσταση που αντιπροσωπεύουν ο πράκτορας Γουόλγκαστ και η μικρή Έιμι, από την άλλη τους επιστήμονες – “σωτήρες” που με τα πειράματά τους δημιουργούν τέρατα και τέλος έχουμε και τα ίδια τα τέρατα που αρχίζουν να εξερευνούν τις δυνατότητές τους και τις επιλογές τους. Ποιός θα κερδίσει; Θα εξαρτηθεί από το σθένος και τους σκοπούς της κάθε ομάδας. Πάντως η σειρά έχει κάνει δυναμικό ντεμπούτο με τρια επεισόδια, και η συνέχεια αναμένεται επί της οθόνης…   

 

Designated Survivor


Αν συμβεί κάτι στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε ο αντιπρόερδος αναλαμβανει χρέη προέδρου. Το είδαμε αυτό με την δολοφονία Κένεντυ. Όμως τι συμβαίνει αν και οι δύο βρεθούν νεκροί; Και, ακόμη χειρώτερα, τι συμβαίνει αν ανατιναχθεί όλο το Καπιτώλιο και χαθούν μονομιάς όχι μόνο ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος αλλά και όλα τα μέλη της Γερουσίας;

Αυτό το σενάριο είναι μονόδρομος: και οδηγεί στον Designated Survivor, στον ένα και μοναδικό επιζήσαντα που αναλαμβάνει τα ηνία της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη.

Χωρίς να το έχει ζητήσει, χωρις να το έχει καν ποτέ του φανταστεί, ο τριτοκλασάτος υπουργός οικιστικής μεταρρύθμισης γίνεται εν μία νυκτή Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια τραγική συγκυρία όπου το έθνος βάλλεται από παντού. Θα καταφέρει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων; Θα μπορέσει να βάλει μια τάξη στο χάος που ακολουθεί την επίθεση στο Καπιτώλιο αλλά και να επιβληθεί σε όλους εκείνους που θεωρούν πως η θέση στην οποία βρέθηκε είναι πολύ πιο απαιτητική από τις ικανότητές του;

Ο Designated Survivor θα πρέπει να αντιμετωπίσει εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό για να μπορέσει να επιβληθεί στις τόσο απαιτητικές περιστάσεις. Ένας “καλός”, υπερβολικά καλός Πρόεδρος, απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα και μια πρωτοφανή ιστορική συγκυρία. Ένα πολιτικό δράμα με ευφάνταστο σενάριο, ανατροπές και αγωνία που δεν περνά απαρατήρητη. 

Η σειρά μετράει ήδη δύο κύκλους με 21 επεισόδια στον πρώτο κύκλο και 22 επεισόδια στον δεύτερο. Έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο και για τρίτη σαιζόν με το Netflix. 

 

 

 

Last Kingdom > season 3

Θάνατος, φωτιά, αίμα, κατάρες, σπαθιά, ασπίδες, όλα τα έχει το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου του last Kingdom που επιστρέφει επιτέλους στις οθόνες μας! Ο Ούτρεντ αντιμετωπίζει μια Δανή μάντισα και μάγισσα που όχι μόνο τον καταριέται αλλά δυστυχώς έχει πραγματικά την δυνατότητα να “βλέπει” το μέλλον. Η Αγγλία φλέγεται από τις επιδρομές των Βορείων και ο βασιλιάς Άλφρεντ πρέπει να προλάβει να ενώσει τα βασίλεια πριν το τέλος του, που το βλέπει να πλησιάζει.

Η τρίτη σαιζόν του Last Kingdom υπόσχεται πολύ πυκνή πλοκή και γρήγορη εξέλιξη. Οι κεντρικοί ήρωες έχουν ωριμάσει και μας παρουσιάζονται πια σε όλη τους την πολυπλοκότητα ενώ τα διλήμματα γίνονται όλο και πο ασφηκτικά για το μέλλον των βασιλείων. Η σειρά κινείται γρήγορα, με εξαιρετικά καλή συνέπεια και τρόπο παρουσίασης τόσο της ιστορίας όσο και των χαρακτήρων. Αναμένουμε να δούμε πώς θα συνεχιστεί και με πώς θα εξελιχθεί ο Ούτρεντ, ο κεντρικός ήρωας που μοιάζει να ανυψώνεται πέρα από την μοίρα του για να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο προς την αυτοεκπλήρωση. 

 

Περισσότερα για το Last Kingdom

 

 

 

 

 

Ιατρικές Σειρές που θα μας αρρωστήσουν

Όλα ξεκίνησαν με το Gray’s Anatomy καθώς παρακολουθούσαμε τη Μέρεντιθ να γίνεται από μια νεαρή ειδικευόμενη μια σούπερ χειρουργός – σύζυγος – μητέρα. Ακόμα και όσοι δεν ενέδωσαν στο ειδύλιο Μέρεντιθ και Ντέρεκ, σίγουρα κάποια στιγμή βρήκαν τους εαυτούς τους να παρακολουθούν τον δαιμόνιο και ενίοτε κακιασμένο ντόκτορ Χάουζ να κάνει κάποια εξωφρενική διάγνωση και να καταφέρνει να σώζει τους ασθενείς του. Οι ιατρικές σειρές έχουν μακρά ιστορία και μας κρατούν πάντα σε εγρήγορση καθώς θέλουμε δεν θέλουμε ταυτιζόμαστε με τους δύσμοιρους που οι σούπερ γιατροί καλούνται να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν.

Συνεχίζοντας λοιπόν αυτήν την μακρά παράδοση ιατρικών σήριαλ, δύο νέες σειρές μας κέντρισαν το ενδιαφέρον: το New Amsterdam και το The Resident.

Οι δύο σειρές έχουν ένα κοινό: ο βασικός ήρωας είναι ένας γιατρός που προσπαθεί να “κάνει τη διαφορά” και να σώσει τους ασθενείς από ένα κακό, οικονομοκεντρικό σύστημα. Δεν είμαστε πια στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ή στις αρχές των ’00, πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι και πιθανότατα καμία σειρά δεν θα μπορούσε να σταθεί αν δεν έθιγε το θέμα των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προμήθειες ή του τρόπου λήψης αποφάσεων από πλευράς διοικήσεων. Έτσι στο μεν New Amsterdam έχουμε έναν νέο διευθυντή του νοσοκομείου που θέλει να τα αλλάξει όλα, ενώ στο Resident ο ήρωας είναι ένας απλός ειδικευόμενος που προσπαθεί να κάνει την διαφορά. Θλιβερό μεν, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για άντρες γιατρούς, καθώς οι γυναίκες κρατούν τις “παραδοσιακές” θέσεις της νοσοκόμας και της συζύγου.

Το New Amsterdam μας αρέσει γιατί ο Μαξ, ο βασικός ήρωας και διευθυντής του νοσοκομείου, είναι και αυτός ασθενής. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μαθαίνουμε πως διαγιγνώσκεται με μια σοβαρή ασθένεια και η ιστορία του δικού του δράματος αντιπαρατίθεται με το δράμα των ασθενών που έρχονται καθημερινά στο νοσοκομείο. Είναι ένας πολύ ανθρώπινος ήρωας, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα στη δουλειά του παρά στη ζωή του χωρίς όμως να γίνεται και καρικατούρα δυσλειτουργικού τύπου όπως ο ντόκτορ Χάουζ. 

Ο Κόνραντ, από την άλλη πλευρά, μας αρέσει επίσης. Είναι ο Resident σε ένα νοσοκομείο όπου το φαίνεσθαι έχει γίνει σημαία και ο διευθυντής κατακρεουργεί τους ασθενείς καθώς αρνείται να παραδεχτεί πως τα χέρια του τρέμουν και δεν μπορεί να κάνει πια εγχειρήσεις. Ο Κόνραντ είναι ο μοναχικός λύκος που μαζί με την φίλη του και νοσοκόμα Νικ τα βάζουν με όλους για να καταφέρουν να σώσουν τους ασθενείς τους από΄ένα σύστημα που τους βλέπει μόνο σαν πορτοφόλια. Στο Resident οι σκευωρίες που γίννται εις βάρος των ασθενών είναι σαφώς στο επίκεντρο και μαθαίνουμε πολλά χρήσιμα πράγματα για το ασφαλιστικό σύστημα στην Αμερική. Καθώς η σειρά βρίσκεται στον δεύτερο κύκλο της, η ιστορία βαθαίνει και ο “μοναχικός λύκος” αναγκάζεται να αναζητήσει “πλάτες” για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο σειρές είναι καλογυρισμένες και έχουν δυνατούς χαρακτήρες, τόσο ως προς τους πρωταγωνιστές όσο και ως προς τους υπόλοιπους ρόλους Επιστρέφουν στο γνωστό μοτίβο όπου έχουμε κάποιες περιπτώσεις ασθενών που ξεκινάνε και τελεώνουν σε ένα επεισόδιο ενώ το συνολικό στόρυ εκτυλίσεται σε βάθος χρόνου. Θα μας κρατήσουν σίγουρα συντροφιά αυτόν τον χειμώνα και ελπίζουμε πως θα αναναωθούν και για νέες σαιζόν. 

Α Discovery of Witches

Η νέα σειρά που αναμένεται να συζητηθεί

Το Discovery of Witches είναι ένα βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην τριλογία  All Souls της Deborah Harkness και πήρε το όνομά του από το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας. Παράγεται από την Bad Wolf και την Sky Productions.

Με το τέλος της πρώτης σαιζόν της σειράς μας γεννήθηκαν νέες απορίες για την εξέλιξη της πλοκής και η αγωνία με την οποία περιμένουμε τα νέα επεισόδια συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη αγωνία για την νέα σαιζόν του Game of Thrones! 

Το Discovery of Witches κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις με την υποβλητική φωτογραφία και τους ανθρώπινους χαρακτήρες, είτε πρόκειται για μάγισσες, βρυκόλακες ή και δαίμονες! Η πρώτη σαιζόν τοποθετείται στην Οξφόρδη, την Βενετία και την Γαλλία, με εξαιρετικά τοπία και εικόνες που αν και διαδραματίζονται στη σύγχρονη εποχή ωστόσο μας δίνουν την αίσθηση του διαχρονικού. 

Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Νταϊάνα Μπίσοπ (Teresa Palmer), μια νεαρή ανερχόμενη ιστορικός που αν και είναι μάγισσα δεν ασχολείται με την μαγεία. Η Νταϊάνα κατά τη διάρκεια της έρευνάς της ανακαλύπτει ένα σπάνιο χειρόγραφο που, όπως αποδεικνύεται, είναι χαμένο εδώ και αιώνες και περιέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για όλα τα “πλάσματα”: τις μάγισσες, τους βρυκόλακες και τους δαίμονες. Η ανακάλυψή της αυτή θα την φέρει αντιμέτωπη με την επιλογή της να μην ασκεί μαγεία και θα γίνει η αφορμή για την συνάντησή της με τον Μάθιου Κλαίρμοντ (Mathiew Goode), έναν βρυκόλακα που την προσεγγίζει αρχικά για να αποσπάσει πληροφορίες για το χειρόγραφο.

Καθώς η πλοκή πυκνώνει η Νταϊάνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις του είδους της, τα οικογενειακά μυστικά αλλά και τους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στα “πλάσματα”. Η απόφασή της να μην ασκεί μαγεία θα τεθεί υπό αμφισβήτηση καθώς οι συνθήκες την αναγκάζουν να αμυνθεί απέναντι σε καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους που την προσεγγίζουν. Όμως η αγάπη που θα γεννηθεί ανάμεσα στην ίδια και τον Μάθιου θα είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον της και ίσως την ίδια τη ζωή της. 

Δείτε εδώ το επίσημο τρέιλερ της σειράς:

 

Deborah Harkness

 • Η συγγραφέας της τριλογίας All Souls
 • Είναι και η ίδια, όπως ο κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου, ιστορικός.
 • Η τριλογία αποτελείται από τα βιβλία: 1. A Discovery of Witches, 2. Shadow of Night, 3. The Book of Life 

 

The Shadow of Night by Deborah Harkness

 

The Book of Life by Deborah Harkness

 


 

 

Σειρές

 

Altered Carbon

Το πλαίσιο του μέλλοντος όπου εμφανίζεται η χρονικότητα του Altered Carbon τοποθετείται σε έναν απροσδιόριστο ορίζοντα εκατοντάδων χρόνων μετά. Η ανθρωπότητα έχει επεκταθεί στα άστρα, αλλά οι σκοτεινές πλευρές της ταυτόχρονα την έχουν ακολουθήσει και μάλστα μεγενθυμένες. Έχοντας επιτύχει ένα είδος κοσμικής αθανασίας με την ανακάλυψη του δακτυλίου, μιάς συσκευής που όταν εμφυτευεται στον τράχηλο κάποιου, επιτρέπει την δομή της συνειδητότητας του να παραμένει εγγεγραμμένη εκεί ώστε  τη στιγμή του βιολογικού θανάτου ενός σώματος απλώς να μπορεί καποιος να το αλλάζει όπως αλλάζει ένα φθαρμένο ρούχο, οι άνθρωποι μπορούν να προβάλλουν την υλική τους παρουσία, πρακτικά χωρίς τέλος σε τεράστια βάθη χρόνου. Όμως ο κόσμος του Alterd Carbon πόρρω απέχει απο τον Παράδεισο, καθώς μακράν από το να είναι μιά ελυθεριακή ουτοπία, είναι ένας σκληρότατος ακραία ταξικός κόσμος, με τις ελίτ στην κορυφή της πυραμίδας να διοικούν με απόλυτο τρόπο, και χωρίς πλέον κανένα όριο στην έκφραση της εξουσίας τους, καθώς ακόμα και αυτό το ύστατο “δημοκρατικό” κομμάτι ισότητας ανάμεσα σε πλούσιους και ισχυρούς και στους αδύναμους, δηλαδή ο θάνατος, έχει εξαλειφθεί. Κυβερνώντας χωρίς κανένα ηθικό όριο και με την απόκτηση νέων σωμάτων να είναι υπόθεση πρωτίστως οικονομική, πράγμα που κάνει τις κατώτερες τάξεις να είναι σε ευάλωτη θέση και πολλές φορές ελλείψει, “δοχείου” να κλείνονται για δεκάδες χρόνια σε εικονικά καθαρά περιβάλλοντα, η ανάλγητη σκοτεινιά των κατώτερων πλευρών του χαρακτήρα των κυριάρχων μοιάζει να προκαλεί την νέμεσή της στο πρόσωπο έστω κάποιων οι οποίοι δεν είναι καθόλου αποφασισμένοι να συγκατανεύσουν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το Altered Carbon συνθέτει μεταξύ τους το film noir, την επιστημονική φαντασία, αλλά και τις πλέον γοητευτικές αλλά ακραίες για τις μοχθηρές διαστάσεις που μπορούν να πάρουν, ενοράσεις των τεχνοοραματιστών αλλά και των στοχαστών της δυστοπίας της τεχνικής από τον Ελλύλ και τον Χάιντεγκερ, έως τον Φλούσσερ και τον Μάμφορντ. Μας μιλάει όχι απλώς για ένα μέλλον, αλλά ταυτόχρονα και για το πού μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα ακόμα και αυτό το πολυπόθητο δώρο μιας ζωής χωρίς τέλος, εάν αυτό δεν περιλαμβάνει την ενδοσκόπηση και την εσωτερική καλλιέργεια που είναι απαραίτητα στοιχεία, δίπλα σε μιά οικουμενική ελευθεριακή προσέγγιση, ώστε αυτό το δώρο στα χέρια των ισχυρών να μην μετατραπεί σε έναν εφιάλτη …χωρίς τέλος!