Φωτ.: WarnerBros

Η ταινία Batgirl ακυρώθηκε

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο χώρο του θεάματος η είδηση πως η εταιρία WarnerBros “έκοψε” την ταινία Batgirl που ήταν ήδη σχεδόν έτοιμη και έχει κοστίσει γύρω στα 90 εκατομύρια δολάρια.

Τα γυρίσματα είχαν ήδη τελειώσει και οι σκηνοθέτες Adil El Arbi και Bilall Fallah δούλευαν στις τελευταίες λεπτομέρειες της ταινίας και η κεντρική ηρωίδα Leslie Grace είχε ήδη δώσει πολλές συνεντεύξεις για τον ρόλο της στην ταινία. Όλοι όμως πάγωσαν όταν ανακοινώθηκε ξαφνικά από την εταιρία παραγωγής πως η ταινία θα “κοπεί”.

Πιθανότατα η απόφαση αυτή να έχει να κάνει με τις νέες προτεραιότητες της εταιρίας που βρίσκεται πλέον υπό νέα διοίκηση. Σύμφωνα με το Variety η ταινία, που ήδη είχε υπερβεί τον προϋπολογισμό της λόγω κορωνοϊού, θα χρειαζόταν αρκετές δεκάδες εκατομύρια δολάρια επιπλέον για προώθηση και διαφήμιση ενώ δεν είναι αρκετά “μεγάλη” για να απευθυνθεί στο γενικότερο κινηματογραφικό κοινό στις μεγάλες αίθουσες.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση των σκηνοθετών και του καστ ήταν, όπως είναι αναμενόμενο, αρνητική. Συγκεκριμένα, οι δύο σκηνοθέτες σε ανάρτησή τους δηλώνουν απογηοητευμένοι:

 

Η Leslie Grace από την πλευρά της έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Tweeter ευχαριστώντας τους θαυμαστές και φίλους της Batgirl όπου συμπεριέλαβε σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας.