Poldoore

  Συνέντευξη στον Γιάννη Ραουζαίο

1)Συνδυάζετε τη Τζάζ και το Χιπ-Χοπ σε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό αμάλγαμα.
Πείτε μας για τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνετε την μουσική δημιουργία γενικότερα. Πως νοιώθετε όταν παρουσιάζετε την δουλειά σας;
Είχα υπάρξει πάντοτε πάρα πολύ μεγάλος φαν του συνδυασμού της Τζαζ με το Χιπ-Χοπ. Νοιώθω οτι αυτός ο συνδυασμός δεν έχει όρια μέσα στον χρόνο. Είναι άχρονος. Το να συνδυάζεις ήχους απο διαφορετικές μουσικές περιοχές δίνει ένα μαγικό άγγιγμα!
2)Τι σας ενέπνευσε στη δημιουργία του LP Mosaic; Σε ποιο επίπεδο άλλοι μουσικοί συνθέτες ή συγκεκριμένα γεγονότα σας οδήγησαν σε αυτή την μουσική δημιουργία;
Για εμένα το όλο ζήτημα γύρω απο το Mosaic  είναι η ψηφιδωτή σύνθεση παρελθόντος-μέλλοντος. Το να δίνεται δεύτερη ζωή σε ξεχασμένα vintage grooves! Έσκαψα βαθιά σε τόνους θαμμένου  υλικού, σε παλαιές συλλογές, φιλτράροντας μέσα απο αυτά εκείνα τα κομμάτια που μου προκαλούσαν τα πιο έντονα και βαθύτερα συναισθήματα. Μετά τα πρόσθεσα επίπεδο-επίπεδο και τα ανάμειξα με τους δικούς μου ήχους ώστε να πετύχω το μέγιστο μουσικό αποτέλεσμα ώστε να παραχθεί αυτό το άλμπουμ. Υπολογίζοντας σοφά και τη συνθήκη της παραγωγής, θέλησα να το φέρω στο επόμενο επίπεδο και να μην κυκλοφορησω ακριβώς τον ίδιο τύπο άλμπουμ με τις προηγούμενες δουλειές μου την ίδια στιγμή που θα διατηρούσα τον Poldoore ήχο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που κυκλοφόρησε!
3) Επισκεφτήκατε την Ελλάδα και στο παρελθόν. Τι αναμνήσεις φέρνει στον νου σας η τελευταία σας επίσκεψη. Πως βιώσατε την σύνδεση με το ελληνικό κοινό;
Η Ελλάδα έχει υπάρξει πάντοτε μία απο τις αγαπημένες μου χώρε για εμφνίσεις καθώς το κοι νό δείχνει να καταλαβαίνει και να απολαμβάνει την μουσική ακριβώς που κάνω. Κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί η ανάδραση που δέχομαι απο το κοινό με εμνέει και με κάνει επίσης να αντιλαμβάνομαι καλύτερα ποιά κομμάτια λειτουργούν περισσότερο στην χορευτική πίστα απο άλλα! Είναι πολύ ικανοποιητικό αυτό.

uttons, headings, and more. These elements are arranged in rows and columns, which provide a useful structure, as well as a sense of balance within the overall composition. You can modify this structure using our intuitive drag and drop interface, which allows you to rearrange content to your heart’s content.

4)Δεκαετίες μετά την πρώτη εμφάνιση των samples  στην Pop  και γενικότερα σύγχρονη μουσική κουλτούρα, πόσο ρόλο η ανάμειξη αυτών παίζει ρόλο στην μουσική δημιουργία σας;
Το sampling είναι οπωσδήποτε ένας πολλά υποσχόμενος παράγοντας στην μουσική δημιουργία ειδικά του τελευταίου μου άλμπουμ παρότι γενικά επίσης προτιμώ να χρησιμοποιώ και δικά μου οργανικά μέρη. Για εμένα η τέχνη του Sampling  είναι να “σκάβεις” και να ανασύρεις ήχους του παρελθόντος την ίδια στιγμή που βρίσκεις τρόπους να τα ενσωματώνεις σε σύγχρονα δικά σου και στην μουσική γενικότερα. 
5)Πείτε μας για την πιο σημαντική μουσική επιρροή  στο έργο σας και σε εσάς.
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω και να σας πως ποιά είναι η πιο σημαντική μουσική επιρροή σε εμένα. Νομίζω οτι τα τραγούδια που παράγω είναι κάτι σαν ένα γενικό μεγάλο remix του συνόλου της μουσικής που ακούω η οποία εκτείνεται σε αύρος απο την Jazz  και το Hip-Hop μέχρι την Reggae  και το Ambient  ακόμη! Επομένως σχεδόν οτιδήποτε ακούω γύρω μου συνδυάζεται στο σώμα της μουσικής δημιουργίας μου.
6) Πόσο πολύ νοιώθετε ή δεν νοιώθετε συνδεδεμένοι με μουσικά ρεύματα του παρελθόντος και ειδικά με μουσικές τάσεις και συγκεκριμένες μορφές της μαύρης μουσικής παραγωγής των δεκαετιών του 60 και του 70;
Μεγάλωσα ακούγοντας τους δίσκους των γονέων μου οι οποίοι είχαν μεγαλώσει στην δεκαετία του 70. Αυτή η μουσική είναι παρούσα μέσα μου και δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω ποιά απο τα στοιχεία της έχουν την ισχυρότερη επιρροή πάνω μου. Είχα απο νωρίς επομένως ερεθίσματα απο αυτή την περίοδο και είναι δύσκολο να πώ ποιά είναι πιο ισχυρά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ίσως έχει να κάνει με την βαθιά αισθαντική ατμόσφαιρα και συχνά με την μινιμαλιστική φύση αυτής της μουσικής. Για εμένα η δύναμη αυτής της μουσικής βρίσκεται περισσότερο στις νότες που δεν  παίζουν παρά σε αυτές που παίζουν τελικά!
7)Ποιά ήταν η πιο αγαπημένη σας συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη;
 Πραγματικά αγάπησα πολύ την κάθε συνεργασία που είχα με κάποιον καλλιτέχνη καθώς είχα μάθει πολλά απο την καθμία απο αυτές! Πάντως για εμένα οι καλύτερες συνεργασίες είναι αυτές τις οποίες κάνω πρόσωπο με πρόσωπο γιατί δίνει κάποια κατέυθυνση στους μουσικούς και την ίδια στιγμή κάνει τα πράγματα περισσότερο λειτουργικά και προσωπικά. Απο την άλλη πλευρά δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθείς και να συνεργαστείς απο κοντά με μουσικούς που πολλές φορές βρίσκονται σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Βεβαίως πλέον έχει γίνει εφικτό με την βοήθεια του ίντερνετ να μπορείς ευκολότερα να έρθεις σε επαφή με μουσικούς ακόμη και εάν βρίσκονται και ζούν στην άλλη πλευρά του πλανήτη!
8) Jazz , Soul, RnB, Funk και Electro! Διαφορετικά είδη ή απλώς νέα μουσική που τα αναμειγνύει;
 Αν θα έπρεπε να διαλέξω θα επέλεγα ένα την ανάμειξη όλων αυτών των ειδών καθώς αυτό είναι εκείνο που προσπαθώ να κάνω με την μουσική μου. Να αναμείξω τα είδη σε ένα ενδιαφέρον και διεισδυτικό μείγμα!
9) Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιο σημάδι για το τι να περιμένουμε απο την εμφάνιση σας στο καλοκαιρινό Plissken  Festival του 2019;
Ο Σαξοφωνίστας μου Reindert θα με συντροφεύει σε ένα υβριδικό show! Συνδύασα μερικά απο τα κλασσικά μου  κομμάτια με θέματα απο το νέο μου άλμπουμ! Ο Reindert είναι ένας πάρα πολύ ταλαντούχος μουσικός και περιμένω με ανυπομονησία την μουσική μας συνάντηση στο Plissken!
10) Τι είναι η Αγάπη για εσάς;
 Εμπιστοσύνη!
Poldoore στο καλοκαιρινό Plissken Festival – 27 Ιουλίου – Τεχνόπολις