Σειρες

The Expanse

Στο αποικισμένο ηλιακό μας σύστημα, σε εκατοντάδες χρόνια από τώρα, ο αστυνομικός  Josephus Miller (Thomas Jane),αναζητά μια νεαρή γυναίκα που αγνοείται. Στο μεταξύ η εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στην Γη και τον Άρη απειλείται από ένα τραγικό περιστατικό. Πίσω στη Γη, η Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo) εργάζεται για την αποτροπή του πολέμου μεταξύ της Γης και του Άρη με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο. Σύντομα, θα γίνει σαφές πως η γυναίκα που αγνοείται συνδέεται με μια τεράστια συνωμοσία που απειλεί την ανθρωπότητα.

Πέρα από ένα sci-fi μικρό κομψοτέχνημα, το Expanse συνιστά και μια σπουδή στη γεωπολιτική μέσα στο πλαίσιο των μελανών χρωμάτων που η new wave επιστημονική φαντασία έχει αφήσει ανεξήτηλα το σημάδι της. Σε μια ιστορία ανατροπών, οι χαρακτήρες αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους και τα κρυμμένα στοιχεία των πεπρωμένων που προτείνει η κάθε τάση αποκαλύπτονται σταδιακά σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια με μια μινιμαλιστική μαεστρία. Το ερώτημα παραμένει ακόμα: πόσο μακρια θα φτάσει αυτή η επέκταση (expanse) και τι είναι έτοιμη η ανθρωπότητα να θυσιάσει γι’αυτο; Το δίλημα φτάνει βαθιά, ακόμα και στι επίπεδο της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης. 

Η σειρά ξεκίνησε να παίζεται τον Δεκέμβριο του 2015 και αποτελείται ως τώρα από τρεις σαιζόν. Πρόσφατα τα δικαιώματα της σειράς αγοράστηκαν από την Amazon που προτίθεται να παραγγείλει νέα επεισόδια.