«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»
  • Δευτέρα 20 Ιουνίου
  • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης”
  • Ώρα προσέλευσης: 17:30, ώρα έναρξης: 18:00

Στόχος της εκδήλωσης  είναι η ενημέρωση από ερευνητικούς φορείς και φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για θέματα που άπτονται στην διαχείριση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσα από την αξιοποίηση καινοτόμων μεθόδων, νέων τεχνολογιών και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
  • Λεωνίδας Χριστόπουλος: Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών
  • Δημήτριος Καβρουδάκης, Επίκουρος καθηγητής, του τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα μιλήσει για την χρήση «έξυπνων συσκευών» (Smart Devices-IoT) στην παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων εντός και εκτός των δημόσιων κτιρίων, πληροφορώντας το κοινό και τη διοίκηση ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις για την καλύτερη διαχείριση πόρων όπως θέρμανση, φωτισμός, εξαερισμός κ.α.
  • Παλαιολόγος Παλαιολόγου, Επίκουρος καθηγητής δασοπροστασίας, τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών καθώς και για το πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στην εποχή των Μέγα-Πυρκαγιών.
  • Ιωάννης Μισαηλίδης, Υπ. Διδάκτορας Σεισμολογίας, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαχειριστής της μελετητικής εταιρείας McAllen Warden Consultants. Θα μιλήσει για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για το πόσο έχει ανταποκριθεί στην πρόκληση αξιοποίησης καινοτόμων μεθόδων και παλαιών και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.