• 4 Νοεμβρίου
  • Ώρα: 11:00
  • Τόπος: Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ημερίδα με θέμα « Ο Πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων»

Η Δ/νση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα « Ο Πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων» .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11 και προκλήθηκε με αφορμή την υλοποίηση δύο ταινιών μικρού μήκους που πραγματοποίησαν οι  κρατούμενοι στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στο Τμήμα Ανδρών αλλά και Γυναικών με την ευθύνη και καθοδήγηση του σκηνοθέτη και καθηγητή Κινηματογραφικών Σχολών  Αντώνη Κόκκινου.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού για τις δύο ταινίες, σε αίθουσα προβολής των φυλακών. Οι ταινίες αυτές, οι οποίες φέρουν τους τίτλους «Ο Θανατοποινίτης» και «Το Χριστινάκι» θα προβληθούν και στην ημερίδα. Πρωταγωνιστές στην ταινία Θανατοποινίτης ήταν οι Γιάννης Στανκογλου και  Παύλος Κοντογιαννίδης οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.